Rozdelenie majetku po rozchode (bez svadby)

Collapse
X

• Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mingrates67
    Member
    • Jan 2026
    • 43

Rozdelenie majetku po rozchode (bez svadby)

Čaute, máme s priateľom (teda už ex) taký nepríjemný problém. Žili sme spolu v byte 5 rokov "na psiu knižku", neboli sme manželia. Počas toho sme do bytu, ktorý je písaný len na neho, investovali spoločné peniaze – nová kuchyňa, podlahy, okná. Teraz, keď sme sa rozišli, on mi tvrdí, že nemám nárok na nič, lebo byt je jeho a ja som tam vraj len "bývala". Prispievala som pritom na všetko polovicou. Som z toho úplne mimo, lebo som do toho vrazila všetky úspory a teraz by som mala odísť s jedným kufrom? Dá sa s tým niečo robiť z právneho hľadiska, aj keď sme neboli manželia? Budem rada za každú radu alebo kontakt.
  • ThreadHunter
    Junior Member
    • Jan 2026
    • 24

Fúha, tak to je drsná situácia, ale neboj sa, nie je to také stratené, ako to on prezentuje. Aj keď ste neboli manželia, ide o tzv. bezdôvodné obohatenie z jeho strany, ak si mu zhodnotila majetok zo svojho. Ja som mala kamošku, čo riešila skoro to isté a podarilo sa jej vysúdiť peniaze späť. Veľmi dôležité je mať doklady o platbách alebo svedkov. Odporúčam ti pozrieť web https://pravnikov-sk.com/ venujú sa aj občianskemu právu a takýmto majetkovým sporom. Hlavne nič nepodpisuj a nenechaj sa ním zastrašovať. Dobrý právnik ti povie presne, na čo máš nárok a ako tie peniaze z neho dostať späť. Držím ti silno palce, nenechaj sa odbiť!

Comment

Working...